TradicionalnaBanatskaSara.jpg

Традиционална Банатска шара

Завршен пројекат "Традиционална Банатска шара". У холу Градске управе града Панчева дана 11. 06. 2015. год. организована је изложба прве линије производа на тему пословног поклона, а који су инспирисани и ослањају се на Банатску сару Јованке Познанов.

Представљена су три производа и то футрола за лап-топ, таблет и несесер, где је на филцу техником ручног веза аплицирана једна од Банатских сара Јованке Познанов. Производи су настали током реализације пројекта "Традиционална Банатска шара" у сарадњи са дизајнерима и стручним сарадницима из "Нове Искре" из Београда. Пројекат "Традиционална Банатска шара" директно се ослања на резултате истраживања у пројекту "Банатска шара Јованке Познанов".

Током реализације пројектних активности као резултат настао је развијен визуелни идентитет и оригинално паковање нове линије производа, који су прилагођени захтевима тржишта. На излозби су били присутни представници-е Градске управе и наши сарадници из разлицитих сродних организација и институција.

Хвала свима који су дошли да нас виде и подрже наш рад. Посебно хвала граду Панчеву и Секретаријату за пољопривреду, село и рурални развој који су финансирали пројекат "Традиционална Банатска шара" омогућили подизање капацитета и професионалност рада Удружења Грађана "Панонке" и њених чланица (власнице занатских радњи), очување и промовисање традиционалне домаће радиности (вештине, традиционалне технике, шаре) са подручија Баната.

Оваквим заједничким радом доприносимо развоју етно туризма, унапређивању руралне економије и бољој видљивости и промоцији домаће радиности на територији града Панчева.

Тагови: Београд Градска управа

Удружење Грађана ПАНОНКЕ Панчево


Сва права задржана. ©2019. УГ Панонке Панчево. Имплементација TEHNO.RS